Arbeidslivsdagene i Oslo

ALD Oslo

På denne siden har vi samlet nyttig informasjon for deg som studerer master i rettsvitenskap ved Universitetet i Oslo og som er interessert i en karriere innenfor forretningsjus.

Hvem er vi?

Wiersholm er det største fullservice advokatfirmaet som er samlet under samme tak. Vi dekker hele næringslivets behov for juridiske tjenester – både i offentlig og privat sektor. Wiersholm arbeider innenfor 18 bransjer og 33 fagområder – les gjerne mer om kompetansen vår her.

I tillegg til et sterkt faglig miljø har vi også en unik kultur. Vår viktigste ressurs er de ansatte og det er derfor avgjørende for oss at våre ansatte trives og utvikles på jobb. Dette gjelder både sosialt og faglig. Vi er opptatt av å opprettholde et godt og uformelt miljø der smilene sitter løst i en ellers hektisk hverdag. Vi har stort fokus på sosial trivsel, både på firma- og avdelingsnivå og vi prioriterer sosiale aktiviteter som fotball- og golfturnering, hytteturer, after work, avdelingstreff, firmafest, løpetrening, faggruppelunsj, ski- og fjellturer.

Traineeopphold

Vil du bli bedre kjent med Wiersholm som firma og en arbeidshverdag som forretningsadvokat? Vår traineeordning gir deg muligheten til nettopp dette! Vårt mål er at du skal få innblikk i hva vi jobber med, hvordan vi jobber og hvilke interne og eksterne utviklingsmuligheter våre ansatte har.

Som trainee får du prøvd deg i rollen som advokatfullmektig over en periode på fem uker. Du får jobbe med mange ulike fagområder innenfor forretningsjusen gjennom interessante, spennende, varierte og utfordrende arbeidsoppgaver. Som trainee får du en dedikert fadder som har særskilt ansvar for å følge deg opp under oppholdet – både faglig og sosialt.

Traineetiden din skal gi deg et godt innblikk i vår verden og vårt håp er at det skal gi deg lyst til å jobbe videre med oss.

04_arrow-rVi ser frem til å motta din søknad!
Trainee 2022

Wiersholm Summer School

Vi ønsker at du som student skal få muligheten til å bli godt kjent med Wiersholm og våre ansatte. Wiersholm Summer School er en ypperlig arena for nettopp dette.

Wiersholm Summer School går over fire dager i august og er skreddersydd for deg som vurderer en karriere som forretningsadvokat. I løpet av disse dagene får du et innblikk i rollen som både transaksjonsadvokat og prosedyreadvokat, i tillegg til at du blir kjent og kan knytte kontakt med studenter fra Bergen, Tromsø, Lillehammer, Agder og Stavanger.

Det er en innholdsrik uke hvor du blant annet får bryne deg på:

  • Forhandlingsteknikk
  • Praktisk tvisteløsning og prosedyre
  • Vitnepsykologi og vitneavhør
  • Teamarbeid og nettverksbygging

Vi lover en innholdsrik, utfordrende og ikke minst artig uke med mange nye bekjentskap.

04_arrow-rBli med på en uke utenom det vanlige!
Deltaker WSS 2022

Energy Transition Trainee

Har du lyst på en unik mulighet til å være tilknyttet Wiersholm, Det Norske Veritas (DNV) og Norton Rose Fulbright i London, og samtidig se hvordan advokater bidrar til å nå verdens klimamål om Net Zero i 2050? Gjennom trainee-programmet Energy Transition Trainee får du muligheten til nettopp dette.

Som Energy Transition Trainee får du et tverrfaglig innblikk i hvordan det er å jobbe som eksternadvokat i et stort forretningsadvokatfirma, internadvokat i DNV og internasjonal erfaring fra Norton Rose Fulbright. Du vil først gjennomføre et opphold hos Wiersholm, hvor du får sjansen til å utvikle deg sammen med våre forretningsadvokater. Hos DNV blir du en del av Group Legal som gir juridisk rådgivning til alle DNV’s forretningsområder på global basis. Avslutningsvis vil du tilbringe en uke sammen med advokater hos Norton Rose Fulbright i London, som er et av de største advokatfirmaene i verden. Oppholdene gjennomføres ikke sammenhengende.

Er du engasjert, liker å jobbe sammen med andre og er nysgjerrig på hvordan det er å jobbe både som ekstern- og internadvokat? Da kan du være vår neste Energy Transition Trainee!

04_arrow-rLes mer om traineeordningen og søk her!
Martine, Energy Transition Trainee 2022

Kurs og manuduksjoner

Ved å delta på Wiersholms kurs og manuduksjoner får du faglig inspirasjon i pensumrelaterte temaer gjennom foredrag og veiledning fra noen av Norges fremste advokater innen fagfeltet.

Student, 2021

Jobb med oss

Våre resepsjonister og studentsekretærer er avgjørende for firmaet vårt. Flere av våre advokater startet sin karriere som resepsjonist eller studentsekretær.

Deltidsstilling som resepsjonist eller studentsekretær er en unik mulighet til å bli kjent med oss og hvordan vi jobber. Du blir integrert i firmaet fra dag én og er selvsagt en selvskreven deltager på alle sosiale og faglige arrangementer, fra hytteturer og fredagspilser til fagdager.

Ledige stillinger blir utlyst fortløpende på Facebook, Instagram og hjemmesiden vår.