Magnus arbeider hovedsakelig med tvisteløsning i selskaps-, kontrakts- og erstatningsrett. Han har i de senere år særlig arbeidet med tvistesaker i bank-, finans og forsikringssektoren, med saker omhandlende komplekse kontrakts-, styre- og profesjonsansvarssaker.
Magnus har også vært utleid som konsernadvokat til et av verdens største teknologikonsern.
Utmerkelser, arbeidserfaring, verv og utdanning
- Next Generation Partners, Legal 500, Insurance, 2024
- Next Generation Partners, Legal 500, Insurance, 2023
- Legal 500, 2020
- Partner, Wiersholm, 2022
- Managing Associate, Wiersholm, 2016
- Senior Associate, Wiersholm, 2012
- Dommerfullmektig, Drammen tingrett, 2010
- Advokatfullmektig, Advokatfirmaet Haavind AS, 2008
- Arbeidsgruppemedlem, Delos Tvisteløsning, 2019
- Styremedlem, Advokatfirmaet Wiersholm AS, 2017, 2020
- Master i rettsvitenskap, Universitetet i Tromsø, 2008
Utvalgte prosjekter
Bistand til BN i forbindelse med et søksmål på NOK 700 millioner fra en tidligere kunde, eiendomsselskapet Zachariasbryggen. Zachariasbryggen ble slått konkurs i september 2013 etter at BN Bank sa opp lån til Zachariasbryggen på ca. NOK 246 millioner. Zachariasbryggen eide bygningen på en festetomt, og festeforholdet var i ferd med å utløpe. Banken hadde pant i bygningen. Banken og grunneieren inngikk en samarbeidsavtale for å kombinere bygningen og tomten i et felles selskap før banken sa opp lånet. Zachariasbryggen hevdet at dette var en illojal handling fra bankens og grunneierens side. Grunneieren av Zachariasbryggen var medsaksøkt. Saken fikk betydelig oppmerksomhet i Bergens-pressen. Saken reiste viktige spørsmål vedrørende lojalitetsplikten i kontraktsforhold. Saken ble prosedert for Bergen tingrett over seks uker våren 2019. Zachariasbryggens anke til lagmansretten ble avvist.
Bistand til Deutsche Bank i omfattende rettsprosesser i forbindelse med inndrivelse av krav på ca. USD 300 millioner mot Alexander Viks tidligere holdingselskap Sebastian Holding Inc. (SHI), derunder sak om utlegg i samtlige aksjer i det norske IT-selskapet Confirmit AS. Disse aksjene ble overført fra SHI til selskapets aksjonær Alexander Vik og videre til hans far, Erik Martin Vik, gjennom transaksjoner som Deutsche Bank hevder er fiktive (pro forma). Spørsmålet var om det var SHI som var den reelle eier av Confirmit-aksjene slik at banken kunne tvangsselge aksjene for å dekke sitt krav, eller om aksjene i virkeligheten var eid av Erik Martin Vik, og dermed ikke kunne tas beslag i av banken. Høyesterett behandlet saken i juni 2018. Høyesterett satte lagmannsrettens tidligere avgjørelse til side og sendte saken tilbake til lagmannsretten. Dette var en viktig seier for banken, og Høyesteretts avgjørelse fastsetter flere rettsprinsipper med presedens i norsk rett. I februar 2019 fastslo lagmannsretten at SHI var eier av Confirmit-aksjene, og at banken dermed kunne tvangsselge aksjene. Denne avgjørelsen er rettskraftig. Tvangssalget startet i juni 2019, med finansieringsselskapet ABG Sundal Collier oppnevnt som medhjelper. Wiersholm har i løpet av tvangssalgsprosessen bistått banken i forbindelse med en rekke klager mot tvangssalgsprosessen fra SHI, Erik Martin Vik, Erik Martin Viks barnebarn Caroline Vik og andre. Aksjene ble 14. februar 2020 solgt til private equity-firmaet Verdane. Dette var første gang en britisk rettsavgjørelse ble fullbyrdet et annet sted i verden. Wiersholm bistår nå banken i et erstatningskrav mot SHI, Erik Martin Vik m.fl. vedrørende reduksjonen i salgsprisen som deres hindringer førte til.
Bistand til Norsk jernbanedrift og dets forsikringsselskap i forbindelse med et erstatningssøksmål fra NSB etter at to NSB-togsett ble totalskadet i en brann ved Hallingskeid stasjon i 2011. I juni 2011 oppsto det brann i et tog med 257 passasjerer ombord ved Hallingskeid stasjon på Bergensbanen. Alle passasjerene ble evakuert, men det var store materielle skader. Toget ble totalskadet, og hele infrastrukturen i tunnelen ble ødelagt. Havarikommisjonen kom til at den mest sannsynlige årsaken til brannen var varme arbeider som ble utført av Norsk Jernbanedrift AS på sporet i tunnelen kort tid før toget ankom. NSB og NSBs forsikringsselskaper saksøkte Norsk Jernbanedrift og dets forsikringsselskap, begge representert av Wiersholm. Etter en 14-dagers hovedforhandling ble våre klienter frifunnet for alle krav og tilkjent fulle saksomkostninger. NSB og deres forsikringsselskaper anket avgjørelsen, og en tre uker lang ankeforhandling ble avholdt i Borgarting lagmannsrett i juni 2017. Lagmannsretten opprettholdt tingrettens avgjørelse og tilkjente våre klienter alle påløpte sakskostnader. Avgjørelsen er nå rettskraftig.
Bistand til Danske Bank i forbindelse med søksmålet fremsatt mot banken av 50 andelseiere i et borettslag som gikk konkurs. Banken ble frifunnet.
Wiersholm representerte to ansatte i Pareto Securities AS og Pareto Business Management AS i deres egenskap av styremedlemmer. Pareto Securities AS ("Pareto") bistod Septem Offshore AS som finansiell rådgiver i forbindelse med kjøp av skip og en leasingtransaksjon. Ved transaksjonen kjøpte datterselskaper av Septem Offshore seks offshore forsyningsskip fra en gruppe selskaper i Varada-konsernet og leide ut skipene på seks års bareboat-kontrakt til Varada Marine AS. Skipskjøpet ble delvis finansiert med et lån fra Investec på USD 38 mill. Før transaksjonen fant sted, mottok Pareto informasjon om mulige krav mot Varada Marine og/eller skipene omfattet av transaksjonen som ikke ble delt med Investec. Spørsmålet er om de to styremedlemmene, Pareto Securities AS og Pareto Business Management AS skulle ha delt informasjonen med Investec, og om informasjonen på noen måte ville ha påvirket Investecs beslutning om å tildele lånet. Hovedforhandling ble avholdt i Oslo tingrett i januar – februar 2020. Oslo tingrett ga i sin dom av april 2020 styremedlemmene og Pareto-selskapene medhold og påla Investec å betale sakskostnader. Investec har anket saken til Borgarting lagmannsrett. Wiersholm-advokatene Magnus Hellesylt og Magnus Snellingen prosederte saken for styremedlemmene.