Reisebrev Simen Mejlænder

Simen Mejlænder har hatt secondment i London, hos det amerikanske advokatfirmaet Latham & Watkins.

Han var tilknyttet US Capital Markets avdelingen som består av amerikanske advokater som bistår selskaper og investeringsbanker ved kapitalmarkedstransaksjoner. Simen arbeidet hovedsakelig med skandinaviske aksjeemisjoner og børsnoteringer, men også andre saker med en relasjon til Norge hvor det var en fordel å ha norsk juridisk erfaring.

– Oppholdet har gitt meg en unik mulighet til å oppleve hvordan et av verdens største advokatfirmaer fungerer. Latham & Watkins arbeider med store internasjonale transaksjoner og med de største investeringsbankene. De har et team som har bred erfaring med skandinaviske transaksjoner. Jeg har gjennom secondment-oppholdet fått muligheten til å se den andre siden av den typen transaksjoner jeg har jobbet med i Wiersholm. Dette har vært veldig lærerikt og er en nyttig erfaring for mitt videre arbeid i Wiersholm”, sier Simen.

Simen er også et godt eksempel på at det er mulig å gjennomføre denne type secondment-opphold selv om man har familiære forpliktelser. Hele familien med to små barn ble med på flyttelasset til London. Wiersholm har vært opptatt av å legge til rette for at oppholdet skulle fungerte godt for alle sammen. Kombinasjonen mye planlegging på forhånd og litt flaks gjorde at de fleste brikkene falt på plass for familien. De fant raskt ut at Wimbledon, hvor den norske barnehagen i London ligger, var et bosted som ville gjøre det enklere å håndtere hverdagen. Selv om det kreves mye av alle for å få endene til å møtes i en travel hverdag i London, fikk også Simens kone og barn opplevelser og erfaringer ut av oppholdet. 3-åringen lærte seg en god del engelsk i barnehagen, blandet med litt Statoil-stavangersk, svensk og dansk. Så det var ikke bare pappa som kom hjem med nye erfaringer i pappeskene.

Simen er nå tilbake i Wiersholm, og siden Wiersholm ofte arbeider med de store norske transaksjonene kommer erfaringene fra London regelmessig til nytte. Han innrømmer at han noen ganger lukker øynene og ser for seg panoramautsikten over City og Liverpool Street Station fra 23. etasje i kontorene til Latham & Watkins, men Holmenkollen og Oslofjorden er ikke dårlige alternativer å hvile blikket på mellom de faglige utfordringene i Wiersholms corporateavdeling.